Susţinem spiritele creative!
Protejăm ideile bune!

Noi credem că protejarea proprietăţii industriale este esenţială pentru o economie puternică. Cei care creează şi inovează sunt vizionarii care fac lucrurile să se mişte.

A crea nu se rezumă la o idee genială.

Textbox Section

Drumul până la înregistrarea inovaţiei şi la recunoaşterea ei este lung şi complicat. Noi suntem aici pentru a vă deveni partener de încredere, loial şi prompt, care vă poate însoţi de la idee până la titlul de protecţie şi, de acolo, până la succes.

Ne-am clădit reputaţia pe experienţa bogată şi cunoştinţele pe care consilierii noştri le-au adunat şi le-au transmis din generaţie în generaţie.

Istoria noastră

Fondată în 1953, ROMINVENT este agenţia cu cea mai îndelungată activitate în domeniul proprietăţii industriale din România. Pe toată durata comunismului, a fost singura entitate care se ocupa de protejarea drepturilor mărcilor şi brevetelor străine folosite în România.

După 1989, ROMINVENT a intrat într-o etapă nouă, în care echipa noastră a avut o contribuţie semnificativă la dezvoltarea domeniului proprietăţii industriale din România.

De atunci, participăm la activitatea principalelor asociaţii profesionale naţionale şi internaţionale de profil (AIPPI, INTA, ECTA, EPI, CNCPIR, ACG, ICC-IP).
În 1993, ROMINVENT s-a reorganizat sub forma unei societăţi comerciale pe acţiuni, iar în echipă au fost recrutaţi specialişti cu o pregătire complexă, tehnică şi juridică. Aceştia au evoluat continuu în cadrul companiei şi au astăzi o reputaţie valoroasă în domeniul proprietăţii industriale.

ROMINVENT colaborează în prezent cu peste 200 de cabinete de profil şi entităţi din toate domeniile de activitate, din peste 70 de state ale lumii.

Legăturile externe

Toţi consilierii ROMINVENT sunt membri ai Camerei Naţionale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România (CNCPIR). Unii dintre ei ocupă şi funcţii în organizaţii de proprietate industrială la nivel naţional şi internaţional, dintre care menţionăm AIPPI (Association Internationale pour la Protection de la Propriété Industrielle), INTA (International Trademark Association), EPI (Institute of Professional Representatives before the European Patent Office), ECTA (European Communities Trade Mark Association), ACG (Anti-Counterfeiting Group) si ICC-CIB (International Chamber of commerce-Counterfeiting Intelligence Bureau). Din 1993, ROMINVENT este membră a AIPPI, precum şi membra INTA. De asemenea, ROMINVENT este membră asociată a ACG (Anti-Counterfeiting Group) din anul 1997 şi membră a CIB (Counterfeiting Intelligence Bureau) din cadrul Camerei Internaţionale de Comerţ, din anul 2000.

 
ACG
EPI
CNCPIR
INTA
AIPPI
ECTA
ICC